- Restaurace (εστιατόριο) είναι πολύ γενικός όρος.
- Vinarna (wine bar) μπορεί να σας σερβίρει από κάτι μικρό μέχρι ολόκληρο γεύμα.
- Kavarna (καφέ) διαθέτει πλήρες μενού, αλλά συνήθως σερβίρει μόνο πρόχειρο φαγητό.
Τα πιο συνηθισμένα πιάτα:
Λόγω του κρύου το γεύμα τις περισσότερες φορές αρχίζει με σούπα, η οποία προσφέρεται σε πολλές ποικιλίες.
Knedlo zelo vepro (τυπικό πιάτο) ντάμπλινγκ, λάχανα τουρσί και ψητό χοιρινό.
Svickova na smetane μοσχαρίσιο φιλέτο με ελαφρώς γλυκιά σάλτσα λαχανικών και κρέμα γάλακτος, συνοδεύεται από τα ντάμπλιγκ. Πολλές φορές γαρνίρεται με λεμόνι κούμαρα και σαντιγί.
Gulas τυπικό Τσέχικο πιάτο. πηχτή κόκκινη σάλτσα με βάση το κρεμμύδι κομμάτια βοδινού με συνοδεία ντάμπλιγκ.
Pecena kachna s houskovymi knedliky a se zelim ψητή πάπια με ντάμπλιγκ και γλυκόξινο βραστό λάχανο
Veprove koleno χοιρινό κότσι (βραστό ή ψητό), συνήθως συνοδεύεται με ψωμί
Uzene maso s bramborovymi knedliky a se zelim καπνιστό χοιρινό κρέας με ντάμπλιγκ πατάτας και γλυκό-ξινo βραστό λάχανο.
Veprovy rizek s brambory χοιρινό σνίτσελ με βραστές πατάτες.
Rajska omacka s houskovym knedlikem μοσχαρίσιο φιλέτο με πηχτή κόκκινη σάλτσα ντομάτας, συνοδεύεται με ντάμπλιγκ.
Klobasy το λεγόμενο «βρόμικο» ψητό χοντρό λουκάνικο, συνοδεύεται από μουστάρδα και ψωμί. Τα καλύτερα θα τα βρείτε στις καντίνες της Πλατείας του Βάτσλαβ.
ΓΛΥΚΑ
Strudl-Τσέχικη μηλόπιτα (λεπτές φέτες φρέσκου μήλου, τυλιγμένες σε ελαφρώς γλυκό φύλο)
Dorty a kolace - Διάφορα κέικ και τούρτες.
Οι Τσέχοι δεν πίνουν πολύ νερό, προτιμούν ανθρακούχο νερό ή σόδα. Δεν συνηθίζεται να σερβίρεται νερό της βρύσης με τον καφέ, αν και είναι πόσιμο. Συνήθως είναι πιο ακριβό από την μπύρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου