Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΥΖΙΝΑ


Η εθνική κουζίνα της ΠΓΔΜ έχει δεχτεί πολλές ελληνικές και τουρκικές επιρροές. Υπάρχουν διαφορετικές ποικιλίες κεμπάπ, καθώς επίσης και πιάτα όπως ο μουσακάς (μελιτζάνες, πατάτες και κιμάς σε στρώσεις) και το μπουρέκ, κρεατόπιτα που συναντάται συχνά και σε άλλες βαλκανικές κουζίνες. Οι εθνικές σπεσιαλιτέ είναι η πέστροφα Οχρίδας (που βρίσκεται στα πρόθυρα εξαφάνισης)[44] και ο φασουλοταβάς ή "tavče gravče" (τηγανητά φασόλια).
 
 
ΠΗΓΗ: google.gr/wikipedia.org
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου