Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΥΖΙΝΑ




Τυπικά πιάτα Λιχτενστάιν

Στο Λιχτενστάιν, οι γαστρονομικές φάσμα εκτείνεται από καλό φαγητό σε γκουρμέ εστιατόρια με τις παραδοσιακές, χορταστικά πιάτα που σερβίρονται σε ορεινά καταφύγια. Μεταξύ των γευμάτων πιο χαρακτηριστική στην περιοχή είναι "Käsknöpfle mit Apfelmus" (ένα doughy ζυμαρικά στιλ πιάτο τυρί σερβίρεται με σάλτσα μήλου), πολλές παραλλαγές των "Rheintaler Ribelmais" (ένα πιάτο παρόμοιο με πολέντα συνήθως σερβίρεται στην κοιλάδα του Ρήνου) και " Schwartenmagen "(τουρσί κρέας σε ζελέ).




Käsknöpfle

«Käseknöpfle», ένα πλούσιο ζυμαρικά-όπως πιάτο με λιωμένο τυρί, είναι ένα από τα κλασικά εδέσματα του Λιχτενστάιν.

Υλικά για 8 μερίδες

· 600g αλεύρι
· 8 αυγά
· 10cl γλυκό νερό
· μια πρέζα πιπέρι
· μια πρέζα μοσχοκάρυδο και μια πρέζα αλάτι

Προετοιμασία
Τοποθετήστε τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε τα σε μια ζύμη. Αφήστε το για 10-20 λεπτά.Στη συνέχεια, να περάσει τη ζύμη από το ειδικό τρίφτη («Knöpflehobel») σε βραστό, αλατισμένο νερό (2 κουταλιές της σούπας γεμάτη αλάτι). Αφήστε τα μικρά κομμάτια της ζύμης σε βραστό νερό για λίγα λεπτά, στη συνέχεια, τοποθετήστε τα σε ένα μπολ, προσθέστε τριμμένο τυρί τριμμένο Appenzeller και ξινό τυρί, και ανακατέψτε. Τηγανίζουμε ροδέλες κρεμμυδιού σε βούτυρο μέχρι να είναι χρυσή, τοποθετήστε αυτά πάνω από το πιάτο και σερβίρετε.
Παραδοσιακά πιάτα πλευρά είναι πράσινη σαλάτα, πατατοσαλάτα και σάλτσα μήλου.

Άκρο
Εάν η Käsknöpfle είναι πάρα πολύ ξηρό, προσθέστε λίγο ζεστό νερό πριν από την ανάμειξη στο τυρί.




Πιπέρι ελαφιού με Käsknöpfle

Εδώ είναι μια συνταγή για το πιπέρι κρέας ελαφιού να δοκιμάσετε στο σπίτι.
Συστατικά:

· 750g σε 1000g ώμο του ελαφιού
· 200g Mirepoix (φυτικό μείγμα που περιέχει κρεμμύδια, καρότα και σέλινο)
· 2 σκελίδες σκόρδο
· 2 λίτρα κόκκινο κρασί
· ¼ λίτρο ξύδι φρούτων
· 2 φύλλα δάφνης
· 6 σκελίδες
· 8 κάλους μπαχάρι
· 1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
· 10 αρκεύθου
· 1 κλωναράκι φρέσκο ​​θυμάρι

Προετοιμασία


Προσεκτικά το δέρμα ελαφιού χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι. Πλένουμε το κρέας, το κτύπημα ξηρό, φέτα σε κύβους και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο. Πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Ξεφλουδίζουμε τις σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο και τα κόβουμε. Φέρτε 1 λίτρο κόκκινο κρασί, το ξύδι φρούτων, τα μισά από τα λαχανικά και όλα τα μπαχαρικά σε βρασμό, στη συνέχεια, αφήστε να κρυώσει και περιχύνουμε το κρέας.Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα ψυγείο ή ένα άλλο δροσερό μέρος και αφήστε το κρέας να μαριναριστεί για έως και μία εβδομάδα. Μόλις το κρέας μαρινάρεται, ρίξτε τη μαρινάδα σε ένα χωριστό πιάτο (μην το ρίχνετε μακριά) και αφήστε το κρέας να στραγγίσει για 2-3 ώρες.

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε το κρέας, προσθέτοντας λίγο αλάτι. Απαλά τη θέρμανση του μαρινάδα και στη συνέχεια, φιλτράρετε με την έκχυση μέσω teatowel. Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τηγανίζετε το δεύτερο μισό των λαχανικών. Προσθέστε το κρέας και ανακατέψτε το μείγμα μέχρι το κρέας γίνεται λίγο πιο σκούρο. Στη συνέχεια, προσθέστε ¼ λίτρο κόκκινο κρασί, λίγο από τη μαρινάδα, τα άλλα μπαχαρικά και την πάπρικα. Αφήστε αυτό το μίγμα να στιφάδο για 60-70 λεπτά μέχρι το κρέας να είναι μαλακό.

Μόλις το κρέας είναι μαλακό, αφαιρέστε το κομμάτι από το κομμάτι και τοποθετήστε το σε προθερμασμένο πλάκα. Κοσκινίζουμε το αίμα του χοίρου. Βράστε τη σάλτσα και προσθέστε το αίμα από την κουτάλα κουτάλα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η σάλτσα είναι λείο, γυαλιστερό και πυκνό. Προσθέστε λίγο κονιάκ, πόρτο και το σέρι? Σεζόν με ένα μικρό vingear εάν είναι απαραίτητο. Εν τω μεταξύ, θερμαίνει το κρέας στην υπόλοιπη κόκκινο κρασί, στη συνέχεια προσθέστε την σάλτσα. Περίοδος με αλάτι και πιπέρι. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε το αίμα οποιουδήποτε χοίρου, η σάλτσα μπορεί να πήξει με αλεύρι ψημένο ροδίσει στον φούρνο ή με τη χρήση «Saucenlebkuchen».


 






Ribel

«Ribel», που ονομάζεται επίσης «Rebl», είναι ίσως το πιο παραδοσιακό πιάτο στο Λιχτενστάιν. Πλήρωση και υγιείς, αυτό καλαμποκάλευρο με βάση λιχουδιά ήταν πολύ σημαντικό μέρος της διατροφής του φτωχού πληθυσμού κατά το παρελθόν.

Συστατικά:
· Περίπου 600g cornmeal · 1l γάλα
· 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
· 1-2 κουταλιές βούτυρο και φυτικό λίπος

Προετοιμασία

Τόπος νερό 1/3, 2/3 γάλα, μια πρέζα αλάτι και λίγο βούτυρο ή λίπος vegetale σε μια κατσαρόλα, αφήνουμε να βράσει και προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο. Ανακατέψτε το μείγμα, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά, σκεπάστε και αφήστε το για περίπου 15 λεπτά.Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας αρκετά το βούτυρο, το ψητό Ribel στο ίδιο τηγάνι μέχρι να γίνει εύθρυπτο. Ribel γενικά τρώγεται με τον καφέ, σάλτσα μήλου, μαγειρεμένα κεράσια, elderberry σάλτσα, compot ή ξινό τυρί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου