Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ




Πολιτισμός και αξιοθέατα


Η γαλλική πρωτεύουσα έχει μεγάλο αριθμό ιστορικών και θρησκευτικών κτηρίων, μουσείων, πάρκων και θεάτρων. Στο Παρίσι βρίσκονται περίπου 160 μουσεία, 200 μόνιμες εκθέσεις τέχνης (γκαλερί), 100 θέατρα, 600 κινηματογράφοι. Η προσφορά σε πολιτιστικές εκδηλώσεις περιλαμβάνει κονσέρτα, εκθέσεις, φεστιβάλ μουσικής και κινηματογράφου, επιδείξεις μόδας αλλά και αθλητικές εκδηλώσεις. Το Ανάκτορο Φονταινεμπλώ (Fontainebleau) μπήκε, το 1979, στον κατάλογο της UNESCO ως πολιτιστικό μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και το ίδιο συνέβη με το παλάτι των Βερσαλλιών το 1981 και την όχθη του ποταμού Σηκουάνα το 1991. Στο Παρίσι υπάρχουν πάνω από 10.000 εστιατόρια. To Μουλέν Ρουζ (Moulin Rouge) χτίστηκε το 1889. Το όνομα του καμπαρέ αυτού σημαίνει "Κόκκινος Μύλος", που είναι και το σήμα κατατεθέν του.


Τουρισμός









Στο Παρίσι υπάρχουν πάνω από 10.000 εστιατόρια. To Μουλέν Ρουζ (Moulin Rouge) χτίστηκε το 1889. Το όνομα του καμπαρέ αυτού σημαίνει "Κόκκινος Μύλος", που είναι και το σήμα κατατεθέν του.



Τουριστικά αξιοθέατα στη Γαλλία






Γαλλία, την πιο δημοφιλή ταξιδιωτικό προορισμό στην Ευρώπη, η οποία είναι διάσημη για τα φυσικά και ιστορικά αξιοθέατα, προσελκύει τουρίστες από όλες τις χώρες.
Πιο διάσημο αξιοθέατο της Γαλλίας θα μπορούσε να βρεθεί στο Παρίσι, την πρωτεύουσα της Γαλλίας.







Αξιοθέατα στο Παρίσι





Ο Πυργος του Αιφελ



Tour Eiffel



"Κάποτε η υψηλότερη κατασκευή του κόσμου, ο Πύργος του Eiffel είναι ίσως το πιο γνωστό ορόσημο της Ευρώπης και πιο διάσημο.
























Μουσείο του Λούβρου


"Αρχικά, ένα βασιλικό παλάτι, το Λούβρο έγινε ένα δημόσιο μουσείο στο τέλος του 18ου αιώνα. Φιλοηενει τον διασημοτερο πινακα την Μονα Λισα.











Καθεδρικος Notre Dame





Το παλατι των Βερσαλλιων





Αξιοθέατα στην Αβινιόν









Παπικές Παλάτι στην Αβινιον








Το σημαντικότερο μνημείο της Αβινιόν είναι το Palais des Papes (δηλαδή το παλάτι των Παπών). Χτίστηκε σε δύο φάσεις και χωρίζεται σε δύο κτιριακά συγκροτήματα, το Palais Vieux (Παλαιό Παλάτι) και το Palais Neuf (Νεοανακτορικό). Αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO και είναι το μεγαλύτερο γοτθικό παλάτι στην Ευρώπη. Μπορείτε να μπείτε στο εσωτερικό του παλατιού και το εισητήριο κοστίζει 10,5 ευρώ (τον χειμώνα κοστίζει 8,50 ευρώ). Αγοράστε εισητήριο που να συνδιάζει το παλάτι με την γέφυρα Saint Bénezet (την μισογκρεμισμένη γέφυρα του ποταμού) για να εξοικονομήσετε χρήματα. Οι ώρες λειτουργίας του παλατιού ποικίλλουν ανάλογα με την εποχή, αλλά το καλοκαίρι είναι σίγουρα ανοικτό μέχρι της 19:00 με 20:00









Μονμάρτρη
Montmartre


"Η Μονμάρτρη είναι μία από τις πιο γραφικές συνοικίες του Παρισιού επομένως δεν αποτελεί έκπληξη ότι η περιοχή αυτή είναι γραφικοτατη.







Παναγία των Παρισίων
Notre Dame



"Η Notre-Dame δεν είναι ο μεγαλύτερος καθεδρικός ναός του κόσμου αλλά μπορεί να είναι ο πιο διάσημος από όλους τους καθεδρικους.









Λεωφόρος Champs-Elysées
Avenue des Champs-Elysées


"Το Avenue des Champs-Elysées είναι ίσως η πιο διάσημη λεωφόρος του κόσμου.






Ντίσνεϋλαντ

Disneyland




"Όταν άνοιξε η Ντίσνεϋλαντ στο Παρίσι το 1992 προκάλεσε ορισμένες από τις πιο ενθουσιώδεις και αμφιλεγόμενες αντιδράσεις παγκοσμίως.




Βασιλική της Ιερής Καρδιάς (Σακρέ Κερ)
Sacré-Coeur Basilica


"Η Sacré-Coeur Basilica βρίσκεται στην Μονμάρτρη που είναι γνωστή για τους πολλούς πλανόδιους καλλιτέχνες της.










Πλατεία Κονκόρντ
Place de la Concorde


"Με 20 στρέμματα έκταση, η οκταγωνική «Place de la Concorde» είναι η μεγαλύτερη πλατεία στο Παρίσι.





Μουλέν Ρουζ
Moulin Rouge


"Από τότε που άνοιξε τις πόρτες του πριν από περισσότερα από 120 χρόνια, το Μουλέν Ρουζ (Moulin Rouge) έθεσε το πρότυπο για τα καμπαρε.







Κήπος του Λουξεμβούργου


Jardin du Luxembourg

"Το Jardin du Luxembourg (Κήπος του Λουξεμβούργου) είναι ίσως το πιο δημοφιλές πάρκο στο Παρίσι.


















Πλατεία Σαρλ ντε Γκωλ

Place Charles de Gaulle

"Στη μέση της Place Charles de Gaulle, στα σύνορα του 8ου, 16ου και 17ου διαμερίσματος βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες γεφυρες.







Πλατεία Βαντόμ
Place Vendôme


"Η πλατεία Vendome κατασκευάστηκε το 1702. Ο αρχιτέκτων, Jules Hardouin-Mansart, που είχε χτίσει το μεγαλύτερο μέρος των μνυμείων.










Πάνθεον
Panthéon


"Το Πάνθεον, ένα επιβλητικό κτήριο του 19ου αιώνα, είχε σχεδιαστεί αρχικά ως εκκλησία, αλλά αργότερα μετατράπηκε σε ναό.








Μουσείο Ορσέ
Musée d'Orsay





"Το Musée d'Orsay είναι ένα μουσείο που στεγάζεται σε ένα μεγάλο σιδηροδρομικό σταθμό του 1900.












πηγη:www.dodekanissaweb.gr

























































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου