Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

KOYZINA


Φαγητά της Πορτογαλίας ΣΟΥΠΑ Kale, ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ CHORIZO-ΥΛΙΚΑ 



2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 ½ κούπες ψιλοκομμένο κρεμμύδι
¾ της κούπας, καρότο, κομμένο σε φετούλες
½ κιλό πατάτες, κομμένες σε χοντρούς κύβους
250 γρ λουκάνικο chorizo, κομμένο σε κύβους
Μερικά φύλλα Kale (λαχανικό της οικογένειας
 του κουνουπιδιού), κομμένα σε λεπτές λωρίδες
Αλάτι












Εκτέλεση
  Μέσα σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι μας και προθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το καρότο μας, και το τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσει…
Προσθέτουμε τις πατάτες και νερό ( ή ζωμό κοτόπουλο) και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, ρίχνουμε το λουκάνικο και αφαιρούμε ένα μέρος από την σούπα και την περνάμε από το μπλέντερ, ή αν έχουμε μπλέντερ με λαιμό, λιώνουμε μέρος της σούπας μέσα στην κατσαρόλα…
                                                                                                                                                                                                                            Τότε προσθέτουμε και το kale, αλατίζουμε και αν θέλουμε, πιπερώνουμε, αν και το λουκάνικο θα δώσει την πικάντικη γεύση του στην σούπα μας, και σερβίρουμε…
Έτοιμοοοο.....















ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΥΛΙΚΑ






1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
3 μέτρια κρεμμύδια
2 ντομάτες
1 πιπεριά (εγώ έβαλα πράσινη, αν θέλετε βάζετε λίγη καυτερή)
4 σκελίδες σκόρδο
Πάπρικα, πιπέρι, αλάτι
Λίγη φρυγανιά τριμμένη (για να τραβήξει τα υγρά των λαχανικών στο μείγμα)
2 αυγά χτυπημένα (για το πανάρισμα) Φρυγανιά (για το πανάρισμα)









Εκτέλεση :

Λιώνουμε τα λαχανικά μας στο μπλέντερ και τα προσθέτουμε στον κιμά μας, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το αλάτι, τη φρυγανιά, και ανακατεύουμε καλά…Αν έχουμε χρόνο, βάζουμε το μείγμα για λίγες ώρες μέσα στο ψυγείο, για να σφίξει, αν δεν προλαβαίνουμε, συνεχίζουμε χωρίς πρόβλημα με το τηγάνισμα, που γίνεται ως εξής--->





Πλάθουμε σε κεφτέδες τους οποίους αρχικά τους βουτάμε στα χτυπημένα αυγά και μετά τους περνάμε από την φρυγανιά, και τηγανίζουμε όπως με τους κανονικούς κεφτέδες, και τους βγάζουμε όταν έχουν γίνει καστανοί και από τις δύο πλευρές…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου