Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΥΖΙΝΑ





Η φινλανδική γαστρονομία έχει επηρεαστεί από την ευρωπαϊκή, τη ρωσική και τη σουηδική κουζίνα. Παραδοσιακά πιάτα είναι οι σπεσιαλιτέ με βάση το ψάρι (κυρίως σολομό και αυγά καλκανιού) και το κρέας ταράνδου. Σπεσιαλιτέ είναι η καριαλανπίρακα (ένα είδος πίτας με ρύζι και πατάτες) και το καλακούκο (πίτα με ψάρι και χοιρινό)





Επίσης υπάρχουν και άλλα παραδοσιακά φαγητά όπως το Mustamakkara (μαύρο λουκάνικο),τρώγεται παραδοσιακά με lingonberry μαρμελάδα. Τα κύρια συστατικά είναι χοιρινό κρέας, αίμα χοίρου και τριμμένη σίκαλη. Το Mustamakkara είναι στο καλύτερό του όταν είναι αγορασμένο φρέσκο από τους στάβλους αγοράς, στο οποίο είναι παραδίνετε καυτό μέσα σε styrofoam κιβώτια άμεσα μετά από το ψήσιμο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου