Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ






BIG BEN
Μπιγκ Μπεν είναι το ψευδώνυμο για τη μεγάλη καμπάνα και το ρολόι στο βόρειο άκρο του ανακτόρων του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνο, και έχει χρησιμοποιηθεί ευρύτερα ώστε να παραπέμπει γενικά στο ρολόι ή τον πύργο του ρολογιού.






ΒUCKINGHAM PALACE
Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είναι η έδρα της Βρετανικής μοναρχίας.Βρίσκονται κοντά στο Σαιντ Τζέιμς Παρκ στο Λονδίνο.






MADAME TUSSAUDS
Στο διάσημο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Λονδίνου Μαντάμ Τισό, μπορείτε να δείτε σε αληθινές διαστάσεις διάσημα πρόσωπα από την ιστορία ή την σύγχρονη εποχή.








                                                  LONDON EYE
Με ύψος 135 και δίπλα στον Τάμεση αυτή η τεράστια ρόδα προσφέρει μία καταπληκτική θέα όλης της περιοχής του Λονδίνου.Η διάρκεια της βόλτας κρατάει μισή ώρα και με μικρές στάσεις θα σας δώσει όλο το χρόνο να απολαύσετε την πανοραμική θέα που με καθαρό καιρό σας επιτρέπει να δείτε μέχρι και 40 χιλιόμετρα μακριά.





EDINBURGH CASTLE
Το υπέροχο αυτό φρούριο πάνω στο βράχο είναι ορατό από μίλια μακριά και είναι το σήμα κατατεθέν της πόλης. Το κάστρο του Εδιμβούργου έχει εξυπηρετήσει διάφορους σκοπούς κατά τη διάρκεια των αιώνων που ανήλθε πάνω από την πόλη. Η υψηλή του θέση του έδινε άλλες εποχές στρατιωτικό πλεονέκτημα αλλά σήμερα χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς για τους περιηγητές που περπατούν την πόλη. Για τη Σκωτία είναι το κύριο τουριστικό αξιοθέατο της χώρας.




STONEHENGETo Στόουνχεντζ είναι νεολιθικό μεγαλιθικό μνημείο του οποίου η διαμόρφωση συνεχίστηκε ως την Εποχή του Χαλκού, κοντά στο Έιμσμπερι (Amesbury) της Αγγλίας. Πρόκειται για έναν κύκλο μεγαλίθων, που κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις πλέον αποδεκτές αρχαιολογικές εκτιμήσεις ανάμεσα στο 2500 π.Χ. και το 2000 π.Χ.




BRITISH MUSEUM
Το Βρετανικό Μουσείο είναι μουσείο της ανθρώπινης ιστορίας και πολιτισμού στο Λονδίνο. Οι συλλογές του, οι οποίες αριθμούν περισσότερα από επτά εκατομμύρια αντικείμενα, είναι από τις  μεγαλύτερες και πιο περιεκτικές στον κόσμο και προέρχονται από όλες τις ηπείρους, απεικονίζοντας και καταγράφοντας την ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού από την απαρχή του έως και σήμερα.



Πηγή: www.wikipedia.org, www.taxidologio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου