Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

ΤΕΧΝΕΣ

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
Ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ (1564-1616) ήταν ένας διάσημος Βρετανός συγγραφέας, ο οποίος θεωρείται απο τους καλύτερους όλων των εποχών. Είναι γνωστός κυρίως για τα ακόλουθα έργα του: "Ρωμαίος και Ιουλιέτα", "Άμλετ", "Οθέλος" και "Βασιλιάς Λήρ".


Ο Κάρολος Ντίκενς υπήρξε ένας από τους πιο διάσημους Άγγλους μυθιστοριογράφους. Θεωρείται ένας από τους καλύτερους συγγραφείς της Βικτωριανής Εποχής (19ος αιώνας). Διάσημα έργα του είναι: "Όλιβερ Τουϊστ", "Δύσκολα χρόνια" και "Ιστορία δύο πόλεων". 

Η Αγκάθα Κρίστι (1890-1976) , ήταν Αγγλίδα συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων. Έγραψε επίσης ρομαντικά μυθιστορήματα με το ψευδώνυμο Μαίρη Γουέστμακοτ (Mary Westmacott), αλλά είναι γνωστή κυρίως για τα 80 αστυνομικά της μυθιστορήματα.

 

Η Τζόαν Ρόουλινγκ (1965), γνωστή κυρίως με τα αρχικά Τζ. Κ. Ρόουλινγκ (J. K. Rowling) είναι διάσημη αγγλίδα συγγραφέας. Έγινε διάσημη για τη συγγραφή της σειράς φαντασίας Χάρι Πότερ, τα βιβλία της οποίας έχουν κερδίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, έχουν πολυβραβευθεί και έχουν πωλήσει περισσότερα από 400 εκατομύρια αντίτυπα ανά τον κόσμο,έχοντας μεταφραστεί σε 67 γλώσσες.





ΜΟΥΣΙΚΗ
Οι Μπητλς, ή Μπιτλς ( Beatles), ήταν ένα παγκοσμίου φήμης αγγλικό ροκ συγκρότημα από το Λίβερπουλ, αποτελούμενο από τον τραγουδιστή και κιθαρίστα Τζων Λένον, τον τραγουδιστή και μπασίστα Πωλ Μακάρτνεϋ, τον κιθαρίστα Τζωρτζ Χάρισον  και τον ντράμερ Ρίνγκο Σταρ. Το συγκρότημα έκανε έντονη την παρουσία του κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960 και γνώρισε τόσο μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να παραμένει το πιο δημοφιλές και επαναστατικό συγκρότημα στην ιστορία της 
μουσικής.



Οι Rolling Stones (Ρόλινγκ Στόουνς) είναι ένα από τα σημαντικότερα βρετανικά ροκ συγκροτήματα που έγινε δημοφιλές κατά τη διάρκεια της "βρετανικής εισβολής" στις αρχές της δεκαετίας του '60. Το είδος τους βασίζεται στο ροκ & ρολ. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στο Λονδίνο το 1962 από τον αρχικό ηγέτη Μπράιαν Τζόουνς, αλλά τελικά επικράτησε η συνεργασία του τραγουδιστή Μικ Τζάγκερ και του κιθαρίστα Κιθ Ρίτσαρντς οι οποίοι συνέθεταν στίχους και τραγούδια. Ο πιανίστας Ίαν Στιούαρτ, ο τυμπανιστής Τσάρλι Γουάτς και ο μπασίστας Μπιλ Ουάιμαν συμπλήρωσαν τα μεταγενέστερα μέλη του συγκροτήματος.



Οι Pink Floyd είναι ένα βρετανικό μουσικό συγκρότημα που έχει γράψει ιστορία στον χώρο της ροκ μουσικής. Έχουν ξεχωρίσει τόσο για τις πρωτοποριακές για την εποχή συνθέσεις τους, όσο και για τους νεωτεριστικούς και συγκινησιακά φορτισμένους στίχους τους, τα ευφάνταστα εξώφυλλά τους, τις πειραματικές ενορχηστρώσεις και ηχογραφήσεις και τις θεαματικές συναυλίες τους. Υπολογίζεται ότι το συγκρότημα έχει πουλήσει γύρω στα 74,5 εκ άλμπουμ στις Η.Π.Α. και πάνω από 300 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως και συγκαταλέγεται έτσι στις πιο επιτυχημένες εμπορικά ροκ μπάντες.


Πηγή: www.wikipedia.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου