Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ



Οι δώδεκα θησαυροί της Ισπανίας
Ο Καθεδρικός Ναός της Κόρδοβα
Το πιο σημαντικό μνημείο της πόλης Κόρδοβα στην Ισπανία είναι ο καθεδρικός ναός της Μεσκίτα της Κόρδοβα, αρχαίο μουσουλμανικό τέμενος που χτίστηκε το 785 και μέχρι τις μέρες μας αποτελεί δείγμα "ένωσης" του χριστιανικού με το ισλαμικό στοιχείο. Είναι το μεγαλύτερο ισλαμικό τέμενος της Ευρώπης και παγκοσμίως.

Το σπήλαιο Altamira Ένα σπήλαιο που είναι γνωστό για τα αριστουργήματα τέχνης του παλαιολιθικού ανθρώπου. Υπάρχουν πολύχρωμες βραχογραφίες άγριων θηλαστικών, εικόνες σχετικές με τη ζωή του πρωτόγονου κυνηγού και τα όπλα του και "συμβολικά", χέρια, καλύβες κλπ. ορισμένης σημασίας για τον πρωτόγονο.

Ο Καθεδρικός Ναός της Σεβίλλης 
Μια Ρωμαιοκαθολική εκκλησία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος γοτθικός καθεδρικός ναός και η τρίτη μεγαλύτερη εκκλησία στον κόσμο.
 
Το ανάκτορο Αλάμπρα
Η Αλάμπρα-«Το κόκκινο φρούριο» στα Αραβικά είναι παλάτι και φρούριο των Μαυριτανών μοναρχών στην Γρανάδα, στα νότια της Ισπανίας, το οποίο καταλαμβάνει ένα λόφο στο νοτιοανατολικό όριο της πόλης. Σήμερα η Αλάμπρα είναι τουριστικό αξιοθέατο εξαιρετικής Ισλαμικής Αρχιτεκτονικής, παρόλο που πολλές από τις εμφανείς διακοσμήσεις και οι κήποι είναι πρόσφατες αποκαταστάσεις των παλαιότερων.

Η Βασιλική της Παναγίας Pillar 
Ρωμαιοκαθολική εκκλησία στην Σαραγόσα. Είναι η πρώτη εκκλησία αφιερωμένη στην Παναγία.

Το Εθνικό Πάρκο Teide 
Βρίσκεται στην Τενερίφη, στα Κανάρια νησιά. Εδώ βρίσκεται το ηφαίστειο Teide, το τρίτο μεγαλύτερο ηφαίστειο στον κόσμο.

Το ρωμαικό Θέατρο Merida 
Κατασκευάστηκε το 16-15 π.χ. Βρίσκεται στον αρχαιολογικό χώρο της Merida, μια από της μεγαλύτερες αρχαιολογικές τοποθεσίες στην Ισπανία.

Ο Καθεδρικός Ναός Santiago de Compostela 
Το Σαντιάγο ντε Κομποστέλα είναι η πρωτεύουσα της αυτόνομης κοινότητας της Γαλικίας στην Ισπανία. Ο Καθεδρικός Ναός της πόλης, που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ιάκωβο (Santiago), είναι ο προορισμός ενός από τους πιο σημαντικούς δρόμους προσκυνήματος, γνωστός ήδη από τον 9ο αιώνα ως ο Δρόμος του Αγίου Ιακώβου.

Η πόλη των τεχνών και των επιστημών 
Αποτελεί τον σημαντικότερο σύγχρονο τουριστικό προορισμό στην Ισπανία. Βρίσκεται στη πόλη Βαλένθια και χτίστηκε το 1996-1998.

Ο Βασιλικός Ναός της Αγίας Οικογένειας (Sagrada Família) 
Είναι μια μεγάλη Ρωμαιοκαθολική εκκλησία και βρίσκεται στην Βαρκελώνη.

Η παραλία La Concha 
Είναι μια αμμώδης παραλία, που βρίσκεται στον κόλπο La Concha στο San Sebastián.

Το Μουσείο Guggenheim στο Bilbao
Μουσείο μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης και βρίσκεται στο Μπιλμπάο. Ένα από τα πιο θαυμαστά έργα σύγχρονης αρχιτεκτονικής.

Όλα τα παραπάνω, εκτός από τη Βασιλική της Παναγίας Pillar, την πόλη των τεχνών και των επιστημών, την παραλία La Concha και το Μουσείο Guggenheim στο Bilbao, έχουν χαρακτηριστεί Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την ΟΥΝΕΣΚΟ.

Πηγή: http://aksioperierga.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου