Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ


Mývatn Lake 
Mývatn είναι μια ρηχή λίμνη ή ότι βρίσκεται σε μια περιοχή των ενεργών ηφαιστείων στο βόρειο τμήμα της Ισλανδίας, όχι μακ.ριά από ηφαίστειο Krafla. Στη λίμνη και γύρω τους υγροτόπους έχουν μια εξαιρετικά πλούσια πανίδα των υδρόβιων πτηνών, ιδίως πάπιες. Η λίμνη δημιουργήθηκε από μια έκρηξη ηφαιστείου 2300 χρόνια πριν, και το γύρω τοπίο κυριαρχείται από ηφαιστειακή γεωλογία, συμπεριλαμβανομένης της λάβας πυλώνες και ξεριζωμένοι αεραγωγών (pseudocraters).Στον ποταμό Laxá είναι γνωστή για την πλούσια αλιεία για πέστροφα και σολομός του Ατλαντικού.



Skaftafell national park
Το Εθνικό Πάρκο Σκαφτάφελλ βρίσκεται στο νοτιοανατολικό μέρος της Ισλανδίας,περίπου 6 ώρες για να φτάσετε από την πρωτεύουσα. Αυτό το όμορφο πάρκο βρίσκεται στους πρόποδες του μεγαλύτερου παγετώνα της Ισλανδίας, Vatnajokull. Μπορείτε να κατασκηνώσετε εδώ ή να μείνετε σε ξενώνα έξω από το πάρκο.Μπορείτε να πάτε πεζοπορία και να δείτε καταπληκτικούς καταρράκτες, να κάνετε ορειβασία στην υψηλότερη κορυφή της Ισλανδίας, πεζοπορία στους παγετώνες, αναρρίχηση πάγου και περισσότερα. Ή απλά να χαλαρώσετε και να απολαύσετε καθαρό αέρα σε μια μεγάλη έκταση από πράσινο γρασίδι. Για κάποιο λόγο, μπορεί να είναι καλός ο καιρός σε αυτή τη θέση ακόμη και όταν σε πολλές άλλες περιοχές δεν είναι καλός.











Blue Lagoon

Το Blue Lagoon είναι μία από τα σημαντικότερα αξιοθέατα στην Ισλανδία. Βρίσκεται περίπου στα μισά μεταξύ  Keflavik  και Reykjavik. Το Blue Lagoon  είναι μια γεωθερμική spa σε αντίθεση με οποιαδήποτε άλλη γη. 




Gullfoss Waterfalls 
Oι καταρράκτες Gullfoss είναι διπλοί καταρράκτες που βρίσκονται σε ένα βαθύ φαράγγι στον ποταμό Hivita.Με μια εκπληκτική μέτρηση που φτάνει το βάθος 105 ποδιών, ευρύ, 60 ποδιών και απλώνεται 2.5 km.Οι καταρράκτες Gullfoss είναι ένα από τους πιο ισχυρούς καταρράκτες της Ευρώπης. Οι καταρράκτες περιβάλλονται από πλατφόρμες και καταστρώματα παρατήρησης που προσφέρουν την ομορφιά των καταρρακτών κατάλληλο για εκπληκτικές φωτογραφίες.Υπάρχει και ένα κατάστημα δώρων(gift shop) και καφετέρια που εξυπηρετούν ισλανδικά παρασκευάσματα.



Vidoy Island


Βρίσκεται στον κόλπο του Reykjavik.To νησί Vidoy είναι ένα γραφικό φυσικό καταφύγιο και πρώην συνοικισμός των Reykjavik .Είναι η δεύτερη παλαιότερη εκκλησία στην Ισλανδία και βρίσκεται εδώ στο νησί. Γεμάτη μονοπάτια της φύσης γύρω από την περίμετρο του νησιού, είναι επίσης δυνατόν να εξερευνήσεις το νησί πάνω σε άλογο.Σε αυτό το νισί βρίσκεται το σπίτι του John Lennon που είναι πλέον μνημείο.Επίσης υπάρχει ένα άλλο στρογγυλό μνημείο που περιέχει ένα προβολέα και κάθε χρόνο φέγγει στον ουρανό μεταξύ την ημερομηνία που γεννήθηκε κ την ημερομηνία του θανάτου του.(9 Οκτωβρίου σε 8 Δεκεμβρίου).





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου