Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ


Noravank
Noravank ( Αρμενίων : Նորավանք, που σημαίνει «Νέα Μονή» στην αρμενική) είναι του 13ου αιώνα αρμενικό μοναστήρι, που βρίσκεται 122 χιλιόμετρα από το Ερεβάν σε ένα στενό φαράγγι γίνεται από την Amaghu ποταμό, κοντά στην πόλη της Yeghegnadzor , Αρμενία . Το φαράγγι είναι γνωστό για ψηλό, του μεγάλου, τούβλο-κόκκινο βράχια, ακριβώς απέναντι από το μοναστήρι. Το μοναστήρι είναι περισσότερο γνωστή για διώροφο Surp του Astvatsatsin (Αγία Μητέρα του Θεού) εκκλησία, η οποία παρέχει πρόσβαση στο δεύτερο όροφο με τον τρόπο του ένα στενό πέτρινο σκάλα που προεξέχουν από την επιφάνεια του κτιρίου. Το μοναστήρι ονομάζεται μερικές φορές Noravank στο Amaghu, με Amaghu είναι το όνομα ενός μικρού και σήμερα εγκαταλειμμένο χωριό πάνω από το φαράγγι, για να το διακρίνει από Bgheno-Noravank , κοντά Goris . Στο 13ο-14ο αιώνα το μοναστήρι έγινε μια κατοικία του Syunik 's επίσκοποι και, κατά συνέπεια. ένα σημαντικό θρησκευτικό και, αργότερα, πολιτιστικό κέντρο της Αρμενίας στενά συνδεδεμένη με πολλές από τις τοπικές θέσεις της μάθησης, ιδιαίτερα με το φημισμένο πανεπιστήμιο και η βιβλιοθήκη του Gladzor.


Zorats Karer
Zorats Karer ( Αρμενίων : Զորաց Քարեր), που ονομάζεται επίσης Karahunj ή Carahunge) είναι ένα αρχαίο αρχαιολογικό χώρο κοντά στην πόλη της Sisian στην Syunik επαρχία της Αρμενίας.
 











Kobayr μοναστήρι
Kobayr ( Αρμενίων : Քոբայր, γεωργιανά : ქობაირი) είναι του 12ου αιώνα αρμενικό μοναστήρι βρίσκεται στο χωριό Kober μέσα Lori Marz , Αρμενία . Το μοναστήρι χτίστηκε σε ένα ράφι από ένα φαράγγι με τους πρίγκιπες του junior Bagratuni υποκατάστημα, Kyurikids το 1171. Το μοναστήρι εξαγοράστηκε αργότερα από τις Zakarids και μετατράπηκε σε Χαλκηδονίων μοναστήρι. Οι επιγραφές στο μοναστήρι γραμμένο στην αρμενική και Γεωργίας . Πρίγκιπα Shahnashah Zakarian είναι θαμμένος στο μοναστήρι. Ένα καμπαναριό στη μέση του συγκροτήματος χτίστηκε το 1279 για να στεγάσει τους τάφους των Mkhargryel Zakarian και η σύζυγός του Vaneni. Το μοναστήρι βρίσκεται υπό ανακαίνιση χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της Αρμενίας με τη βοήθεια της κυβέρνησης της Ιταλίας. Τα ερείπια του κυρίως ναού της Μονής περιέχει τοιχογραφίες του Χριστού και των δώδεκα αποστόλων , καθώς και των Πατέρων της Εκκλησίας και άλλα χριστιανικά στοιχεία.





















Armavir
Armavir ( Αρμενίων : Արմավիր) είναι μια πόλη που βρίσκεται στη Δυτική Αρμενία . Η απογραφή του 1989 αναφέρει ότι η πόλη είχε έναν συνολικό πληθυσμό 46.900, αλλά αυτό έχει μειωθεί σημαντικά: η απογραφή του 2001 μετρήθηκαν 32.034? Η εκτίμηση για το 2008 είναι 26.387. Είναι η πρωτεύουσα της Αρμενίας Armavir επαρχία (Marz) . Η πόλη ήταν γνωστή ως Hoktemberyan, Hoktemberian, ή Oktemberyan Αρμενίων : Հոկտեմբերյան κατά τη διάρκεια της σοβιετικής εποχής μέχρι το 1992, και Sardarabad , Sardarapat ή Sardar-Apad πριν από το 1932. Armavir στη Ρωσία , που ιδρύθηκε από Αρμενίων κατά τον 19ο αιώνα, πήρε το όνομά του μετά από αυτή την πόλη .





ΠΗΓΗ: wikipedia.org



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου