Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΥΖΙΝΑ



Κουζίνα

















Το Μονακό βρίσκεται περικυκλωμένο από την Γαλλία και την Ιταλία και αυτό έχει ως συνέπεια να έχει ενστερνιστεί και τις διατροφικές τους συνήθειες. Δεν θα λέγαμε πως το μενού του πριγκιπάτου είναι το «πάντρεμα», των δύο κουζινών, απλά όποιος επισκέπτεται το Μονακό καταλαβαίνει αμέσως πως μπορεί να βρει πολύ εύκολα, τόσο γαλλικά όσο και Ιταλικά εστιατόρια.

Ένα από τα πιο απίθανα πράγματα που μπορεί να συμβεί σε κάποιον στο Μονακό, είναι να μην μείνει ικανοποιημένος από το κατάστημα στο οποίο έφαγε. Όλα τα εστιατόρια προσφέρουν πραγματικά μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις. Σε αυτό το σημείο, θα πρέπει να σταθούμε και στο περιβάλλον που παρουσιάζουν αυτά τα εστιατόρια. Η ατμόσφαιρα μέσα σε αυτά είναι παραμυθένια, και σε συνδυασμό με την πολυτέλεια που παρέχεται, απλά νομίζεις πως είσαι βασιλιάς σε κάποιο μικρό παλάτι έστω και για λίγη ώρα. Σε ότι αφορά τώρα τους Μονεγάσκους και τα καθημερινά πιάτα που προτιμούν είναι τα τηγανητά Σνίτσελ, φιλέτα στη σχάρα, Γκραντέν και Ντεφινουά. Άλλες γεύσεις που αγαπάνε είναι τα σπαγγέτι και τα συνδυάζουν κυρίως με κρέας και ιδιαίτερα με κοτόπουλο και χοιρινό ενώ μια σαλάτα πάντα συνοδεύει το γεύμα τους. Το γλυκό το οποίο συναντάει κανείς πιο εύκολα σε αυτή την κοσμοπολίτικη πόλη – κράτος είναι το τιραμισού, ενώ η κατανάλωση της σαμπάνιας είναι ένα θέαμα που θα βλέπετε συνέχεια.

http://www.gourmed.gr


http://trans.kathimerini.gr/

http://el.wikipedia.org


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου