Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΥΖΙΝΑ



Φαγητά

Το Μπορς (Borscht, borsch ή borshch) είναι σούπα λαχανικών, στην οποία περιλαμβάνονται συνήθως παντζάρια, τα οποία και της προσδίδουν έντονα κόκκινο χρώμα. Σε άλλες ποικιλίες της συνταγής, τα παντζάρια αντικαθίστανται από τοματοπολτό που της προσδίδουν πορτοκαλόχρωμη απόχρωση ή σπανάκι (πράσινο μπορς).

Η ρώσικη σαλάτα ή σαλάτα Ολιβιέ είναι σπεσιαλιτέ της ρωσικής και ουκρανικής κουζίνας, δημοφιλής και στα Βαλκάνια.

Περιέχει επεξεργασμένο κρέας, αρακά, ψιλοτεμαχισμένη βραστή πατάτα και μαγιονέζα.

Ποτά

Το ταρχούν είναι γεωργιανό ανθρακούχο αναψυκτικό από εστραγκόν και έχει, παραδοσιακά, πράσινο χρώμα

Η βότκα είναι διαφανές ποτό, απόσταγμα δημητριακών (σιταριού, κριθαριού, σίκαλης ή μίγματος) αλλά και άλλων υλών όπως η πατάτα. Η βότκα από σκέτο σιτάρι θεωρείται καλύτερη.Η λέξη προέρχεται από τη σλαβική λέξη "voda" που σημαίνει "νερό". Βότκα είναι στα ρώσικα το «νεράκι».



                                           ΠΗΓΗ: wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου