Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΥΖΙΝΑ


Borscht
Η γνωστή ουκρανική σούπα Borscht τρώγεται κρύα ή ζεστή. Αποτελείται από λαχανικά όπως τομάτα, παντζάρια, καρότα, σπανάκι και κρέας συνήθως βοδινό.



holubtsi





 Varenyky



Το holubtsi είναι ένα είδος λαχανοντολμά, ενώ τα μαλακά ζυμαρένια  Varenyky γεμίζονται με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε – από πατάτες, κρέας και τυρί μέχρι κεράσια και βατόμουρα. Τέλος, το salo είναι ένα spread από χοιρινό λαρδί, το οποίο αλείφεται στο ψωμί αντί για βούτυρο.





ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ

Kutia - παραδοσιακό πιάτο Χριστουγέννων, φτιαγμένο από σπόρους παπαρουνών, σίτο, καρύδια και λιχουδιές





ΠΟΤΑ

Η Χορίλκα είναι η παραδοσιακή βότκα της χώρας. Το όνομα της σημαίνει νερό που καίει και παράγεται από στάρι ή πατάτες. Για διαφορετική γεύση μπορούν να προστεθούν βότανα και μπαχαρικά.








ΠΗΓΕΣ: myrecipes.com,ua.all.biz,blog.friendseat.com
,stlukeukrainianorthodox.org,top-10.lviv.ua,travelersx.blogspot.gr,wikipedia.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου