Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΥΖΙΝΑ



Η κροατική κουζίνα έχει ως βάση κυρίως το κρέας και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τις προτιμήσεις των κατοίκων της, στις επιλογές που κάνουν στα πιάτα τους. Ένα τέτοιο πιάτο, είναι το κόμπανατς , το οποίο συνηθίζεται να τρώγεται κυρίως, στα ανατολικά της χώρας, και αποτελεί ένα συνδυασμό πολλών ειδών διαφορετικών κρεάτων και έντονων μπαχαρικών με την καυτή πάπρικα να επικρατεί. Στο Ζάγκρεμπ, αλλά σχεδόν και σε όλη την Κροατία, μία από τις δημοφιλέστερες και μοντέρνες γεύσεις , είναι το στρούκλι, που αποτελείται από ζυμαρικά τα οποία έχουν πλούσια γέμιση από τυρί. Στις παραθαλάσσιες τώρα περιοχές δεν θα πρέπει να παραλείψετε ένα γεύμα από φρέσκα ψάρια που πιθανότατα θα έχουν βγει από το βυθό της θάλασσας το προηγούμενο βράδυ, ενώ η μεγάλη ποικιλία οστρακοειδών, όπως χταπόδι, καλαμάρι και μύδια σίγουρα θα σας αφήσει ικανοποιημένους. Στις ορεινές περιοχές, τα κύρια συστατικά των πιάτων είναι το λάδι, τα μανιτάρια και φυσικά, το κρέας. Το πιρόσκα και το πολίς σίγουρα θα τα συναντήσετε στα βόρεια της χώρας. Όσοι δεν είναι λάτρεις της παραδοσιακής κουζίνας δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα, καθώς σε κάθε γωνιά της Κροατίας υπάρχουν μαγαζιά που παρέχουν το γνωστό σε όλους μας ¨γρήγορο φαγητό¨, όπου θα μπορούν να απολαύσουν πίτσες και χάμπουργκερ. Τα τελευταία χρόνια το επιδόρπιο που έχει καθιερωθεί και προτιμούν οι ντόπιοι είναι το κρεμσνάιτ, κέικ από κρέμα που παρασκευάζεται σε πολλές παραλλαγές.



http://www.gourmed.gr











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου