Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

ΕΘΙΜΑ


ΤΟΜΑΤΟΠΟΛΕΜΟΣ
Από το 1959 και κάθε χρόνο οι Ισπανοί ξεκίνησαν να γιορτάζουν αυτό το έθιμο κάθε τελευταία Τετάρτη του Αυγούστου στο φεστιβάλ Bunol. Εκατοντάδες φορτηγά πηγαίνουν για να προμηθεύσουν τους συμμετέχοντες με ντομάτες!Αυτό το γεγονός προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον κι έτσι παίρνουν μέρος σ’αυτό πολλές χώρες.






ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ


Αυτό που σήμερα θεωρείται γνήσιο φλαμένκο, το τραγούδι των Τσιγγάνων της Ανδαλουσίας, καθιερώθηκε στα τέλη του 17ου αιώνα. Το παλαιότερο είδος φλαμένκο είναι γνωστό ως Κάντε Χόντο μια ανδρική φωνή, χωρίς συνοδεία οργάνων, διηγείται λυπητερές ιστορίες. Αργότερα προστέθηκε η κιθάρα και ο χορός. Στα τέλη του 18ου αιώνα, το φλαμένκο άρχισε να παρουσιάζεται σε ταβέρνες με τη συνοδεία κιθάρας, ενώ σύντομα προστέθηκε και ο χορευτής ή η χορεύτρια .Υπήρχαν επίσης άτομα που έδιναν το ρυθμό είτε με παλαμάκια είτε με χτύπημα των δαχτύλων, ενώ βασικό συστατικό του χορού φλαμένκο αποτελεί ο ήχος από τα πόδια των χορευτών και ο κοφτός βηματισμός τους. Ο γυναικείος χορός αναδεικνύει τη χάρη του σώματος και των χεριών.




Πηγή : http://el.wikipedia.gr

ΤΑΥΡΟΜΑΧΙΕΣ

Η Ταυρομαχία είναι ένα παραδοσιακό αγώνισμα της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, μερικών πόλεων στη νότια Γαλλία, και διάφορων λατινοαμερικάνικων χωρών.



ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Είναι ένα ισπανικό έθιμο που αφορά την αλλαγή του χρόνου. Τα μεσάνυχτα της παραμονής της πρωτοχρονιάς λοιπόν, όταν η καμπάνα χτυπάει 12 φορές, οι ισπανοί τρώνε και μία ρόγα σταφυλιού (ή και ελιά, ανάλογα την περιοχή) σε κάθε χτύπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου