Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ



Το αξιοθέατο BELEM είναι ακόμη ένα αξιοθέατο της πόλης της Λισσαβώνας. Εδώ βρίσκεται η προεδρική κατοικία, το μοναστήρι των Ιερονυμιτών, το μουσείο των Βασιλικών αμαξών, μία συλλογή μοναδική σε πολυτέλεια και πλούτο, το μνημείο των θαλασσοπόρων και ο πύργος του BELEM, κτισμένος μέσα στο νερό, εκεί που σμίγει το ποτάμι με τη θάλασσα.





Στην ΒΑΙΧΑ κυριαρχεί η πλατεία ROSSIO. Εκτεταμένη και πολυσύχναστη, στολισμένη με το Εθνικό Θέατρο της πόλης, τον σιδηροδρομικό σταθμό, το συντριβάνι, τους πλακόστρωτους δρόμους, τα γραφικά καφενεία που προσφέρουν τον παραδοσιακό καφέ BICA και τα λαχταριστά γλυκά. Από την πλατεία ROSSIO ξεκινά η οδός Augusta.






Στα παραδοσιακά εστιατόρια και τις μπυραρίες, (CERVEZARIA), της Λισσαβώνας εκτός από το υπέροχο πορτογαλικό κρασί και την δροσερή μπύρα, υπάρχει μία καταπληκτική κουζίνα που περιμένει να την γευθείτε. Με βάση τα θαλασσινά, τις γαρίδες και τα μύδια, παρασκευάζονται τα πιο δημοφιλή πιάτα. Κυριαρχεί ακόμη ο μπακαλιάρος και οι σαρδέλες που ο Ατλαντικός προσφέρει σε αφθονία.Ο επισκέπτης θα πρέπει να ακολουθήσει την ιεροτελεστία του γεύματος μέχρι το επιδόρπιο και τον καφέ όπως εξάλλου κάνει κάθε Πορτογάλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου