Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΥΖΙΝΑ

Η βουλγαρική κουζίνα κατηγοριοποιείται ως μια νοτιοσλαβική κουζίνα, με πολλά κοινά στοιχεία με τις κουζίνες γειτονικών χωρών, όπως της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Σερβίας. Το κλίμα της Βουλγαρίας προσφέρει τη δυνατότητα για την πετυχημένη καλλιέργεια πολλών ειδών λαχανικών, αλλά και την εκτροφή πολλών διαφορετικών ζώων. Για αυτό το λόγο, η βουλγαρική κουζίνα παρουσιάζει αρκετή ποικιλία, με τη χρήση λαχανικών και κρέατος να είναι εξίσου διαδεδομένη.

Οι Βούλγαροι συνηθίζουν να συνοδεύουν το φαγητό τους με αλκοολούχα ποτά, για παράδειγμα βουλγαρικά κρασιά, ρακή και ποτό μαστίχα. Συνήθως, ένα βουλγαρικό γεύμα ξεκινά με κάποιο είδος σούπας, για να συνεχίσει με σαλάτα και ένα κυρίως πιάτο, με βάση κυρίως το κρέας. Η Βουλγαρία παρουσιάζει μια από τις μεγαλύτερες κατά κεφαλήν καταναλώσεις γιαουρτιού, ενώ έχει γίνει η υπόθεση ότι το γιαούρτι με τη μορφή που το ξέρουμε σήμερα έχει τις ρίζες του εδώ, καθώς η χρήση του στην περιοχή χρονολογείται ήδη από το 3000π.Χ.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου