Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ



Η ιδιάζουσα γεωγραφική θέση της Ουγγαρίας, το ανάγλυφο του εδάφους και οι κλιματο­λογικές ιδιαιτερότητες ευνόησαν την ανάπτυξη πλούσιας και ποικίλης χλωρίδας και πανίδας. Μοναδικό στην Ευρώπη δημιούργημα της φύσης αποτελεί η στέπα της Μεγάλης Ουγγρικής Πεδιάδας, με το χαρακτηριστικό οικοσύστημα και τα σπάνια φυσικά φαινόμενα (π.χ. αντι­κατοπτρισμός). Λέξεις όπωςγκούλας ή πάπρικα ή τσάρντας η Ουγγρική Πεδιάδα έδωσε στον κόσμο και για να βρει κανείς την αληθινή σημασία τους πρέπει να επισκεφθεί τις ανατολικές και νοτιοανατολικές περιφέρειες της Ουγγαρίας, τα εθνικά πάρκα, τα καταφύγια πουλιών και τα ανεπανάληπτα γαστρονομικά φεστιβάλ της Πεδιάδας, κάνοντας εκδρομές στους αχανείς κάμπους που ενέπνεαν καλλιτέχνες και ποιητές, βρίσκοντας αναψυχή και ίαση στα θερμά ιαματικά λουτρά του Hajdúszoboszló, του Gyula ή του Cserkeszölő, απολαμβάνοντας τα φα­γητά και τα ποτά του τόπου.








ΛΟΥΤΡΑ




Η Ουγγαρία είναι εξαιρετικά πλούσια σε θερμά ιαματικά νερά. Τα μοναδικά θερμομεταλλικά νερά της περιέχουν διάφορα ιχνοστοιχεία και οι θεραπευτικές ιδιότητές τους είναι γνωστές χιλιάδες χρόνια τώρα. Η χρήση και αξιοποίηση των ιαματικών νερών που προσφέρονται τόσο για λουτροθεραπεία όσο και για ποσιθεραπεία, ξεκίνησε με τους Κέλτες και τους Ρωμαίους.

Το Hévíz αποτελεί το πιο σημαντικό κέντρο του θεραπευτικού τουρισμού στην Ουγγαρία. Η παγ­­κοσμίως γνωστή λίμνη του είναι η μεγαλύτερη στην Ευ­ρώ­πη με ζεστό ιαματικό νερό όσον αφορά την έκταση της υδάτινης επιφάνειας και προσφέρεται για μπάνιο όλες τις εποχές του έτους.

ΠΗΓΗ: http://www.mfa.gov.hu







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου