Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

ΚΟΥΖΙΝΑ


Sebzeli Ezme Kirmizi Mercimek Çorbasi (κρέμα με κόκκινες φακές και τα λαχανικά) - με βάση σούπα κόκκινες φακές, τα καρότα, τα κρεμμύδια, ντομάτα και πουρέ. Γεύσεις μεγάλη με φύλλα μέντας. Σε ορισμένες περιοχές της Τουρκίας, δίνονται με τις πατάτες.







yaprak Etla Dolmasi (κιμάς σε αμπελόφυλλα) - Ο κιμάς σωστά σερβίρεται με βάση τις μεγάλες ποσότητες ντομάτας και φυσικά όλα τα είδη από βότανα και μπαχαρικά. Αυτό το πιάτο με διάφορα κρέατα, μπορείτε να δοκιμάσετε σχεδόν κάθε τουρκική πόλη.











Simit - Τουρκίας κουλούρι, που σερβίρεται με πολύ σουσάμι.





















Lahmacun - πίτσα Govannon κάνει η τουρκική τρόπο, και να χορηγείται σύμφωνα με τη διάταξη της τοπικής κουζίνας του κράτους. Είναι κατασκευασμένο από πολύ λεπτή ζύμη και γέμιση κρέας. Θεωρείται ένα σνακ σε τοπικό γρήγορα.








Κεμπάπ - Ποιος θα μπορούσε να ταξιδέψει στην Τουρκία και δεν δοκιμάσετε το τοπικό πραγματικό κεμπάπ. Εδώ είναι μια εξαιρετική επιλογή μόνο μεταξύ όλων των διαφορετικών τύπων των πιάτων. Οι περισσότεροι είναι τρέφονται με κρέας στη σχάρα με szpadce, αλλά μπορείτε επίσης να βρείτε ποικιλίες κεμπάπ κρέας βρασμένο ή ψημένο. Προστέθηκε είναι, φυσικά, μεγάλες ποσότητες λαχανικών, όπως μελιτζάνες.


Kofta
- κιμάς όλων των ειδών. Φυσικά, σε ορισμένες περιοχές, είναι διατεθειμένη εκπληκτικά πιάτο χωρίς κρέας, πλιγούρι αντικατασταθεί. Αυτό είναι το είδος του προσθέτου τροφίμων, η οποία προηγουμένως είχε προετοιμαστεί με τον σκληρό σίτο ως επί το πλείστον.




ΓΛΥΚΑ

Μπακλαβάς
 Σίγουρα ο μπακλαβάς δεν είναι ό,τι καλύτερο για το στομάχι σας, μετά από υπερκατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων κρέατος και λαδερών. Αν ωστόσο επιμένετε να ζητάτε επιδόρπιο, ο τούρκικος αυθεντικός «baklava» είναι ικανός να κολάσει και τον πιο λιτοδίαιτο. Αυτά τα μικρά γλυκίσματα, που έχουν τόσα πολλά στρώματα όσο οι ιζηματογενείς πλάκες στις γεωλογικά ασταθείς περιοχές, φτιάχνονται από υπέρλεπτα φύλλα αλευροζύμης γεμάτα με τριμμένα καρύδια και σιρόπι ή μέλι. Ο μπακλαβάς κάνει θραύση και παρασκευάζεται σε όλο το χώρο της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας (και στη χώρα μας), ωστόσο ο πραγματικά «κλασικός» μπακλαβάς είναι εκείνος με φιστίκι από το Gaziantep και μπορείτε να τον βρείτε σε μερικά εκλεκτά ζαχαροπλαστεία στην Κωνσταντινούπολη.





ΠΟΤΑ

Şalgam


Το Şalgam, που σημαίνει «χυμός από γογγύλι», είναι για τους πρωτάρηδες μια «επίθεση» στις αισθήσεις. Προέρχεται κυρίως από τα Άδανα και είναι αναρίθμητα τα τουρκικά μαγαζιά που το «εκθέτουν» σε μεγάλα βάζα στις προσόψεις τους –η γεύση του θυμίζει αρκετά χυμό από πικάντικο τουρσί. Τα βασικά του συστατικά είναι νερό, βιολετί καρότο, γογγύλι, αλάτι και πλιγούρι. Είναι ιδιαίτερα θρεπτικό, αφού περιέχει κάλλιο, ποτάσιο, σίδηρο και πολλή βιταμίνη C. Συνήθως συνοδεύει μια καλή μερίδα κεμπάπ ή χρησιμοποιείται ως γιατρικό μετά από ένα δυνατό hangover από πολλή ρακή.






http://www.clickatlife.gr










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου