Η εθνική κουζίνα
της ΠΓΔΜ έχει δεχτεί πολλές ελληνικές και τουρκικές επιρροές. Υπάρχουν
διαφορετικές ποικιλίες κεμπάπ, καθώς επίσης και πιάτα όπως ο μουσακάς
(μελιτζάνες, πατάτες και κιμάς σε στρώσεις) και το μπουρέκ, κρεατόπιτα που
συναντάται συχνά και σε άλλες βαλκανικές κουζίνες. Οι εθνικές σπεσιαλιτέ είναι
η πέστροφα Οχρίδας (που βρίσκεται στα πρόθυρα εξαφάνισης)[44] και ο
φασουλοταβάς ή "tavče gravče" (τηγανητά φασόλια).
ΠΗΓΗ: google.gr/wikipedia.org
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου