Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ


 Ο ΚΑΘΕΔΡΙΚΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΡΙΓΑΣ
Η μεγαλυτερη μεσαιωνικη εκκλησια στην βαλτικη.κατασκευαστηκε το 1211 απο τον επισκοπο Αλβερτο της ριγας Στο κτήριο στεγάζεται και το μουσείο της ιστορίας της Ρίγας που εγκαινιάστηκε το 1773 είναι είναι ένα από τα παλαιότερα μουσεία στην Ευρώπη. Ο καθεδρικός διαθέτει ένα εντυπωσιακό όργανο που κατασκευάστηκε το 1884 και διαθέτει 6.718 σωλήνες και 116 όργανα.

ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΡΙΓΑ
 Ιδρυθηκε το 1330.και επανοικοδομήθηκε λεπτομερώς μεταξύ 1497 και 1515. Τα τοίχοι μεγάλωναν συνεχώς και μεταξύ του 17ου αιώνα και του 19ου είχαν ουσιαστικά επανασχεδιαστεί επίσης. Στην δεκαετία του 1930, έγινε ανακαίνιση από τον διάσημο Λετονό αρχιτέκτονα Eižens Laube. Η Λετονική κυβέρνηση δήλωσε το κάστρο ως κατοικία της το 1938, ενώ σήμερα είναι επίσης κατοικία του Πρόεδρου της Λετονίας και στεγάζει το μουσείο της Λετονικής Ιστορίας και το μουσείο ξένης τέχνης.


Η ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΙΓΑΣ
 Καλυπτόταν από τείχη αλλά όταν τα τείχη κατεδαφίστηκαν δημιουργήθηκε ένα τεχνητό κανάλι.ο πύργος της σκόνης είναι το μόνο κομμάτι που της έχει μείνει, σήμερα στεγάζει το μουσείο του πολέμου.
Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ
  Η εκκλησία του Αγίου Πέτρου πρωτοκατασκευάστηκε το 1209. Η σημερινή του μορφή ολοκληρώθηκε το 1746. . Κατά την διάρκεια του πολέμου η οροφή και ο πύργος υπέστησαν μεγάλες ζημίες από φωτιά και οι Σοβιετικοί μηχανικοί αποκατέστησαν την εκκλησία το 1973 και εγκατέστησαν έναν ανελκυστήρα που επιτρέπει στους επισκέπτες να θαυμάσουν την θέα της Ρίγας από υψος περίπου 70 μέτρων.

ΣΙΓΚΟΥΛΝΤΑ
Μικρή πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 53 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Ρίγας, σε μια περιοχή με ιδιαίτερη φυσική ομορφιά, στην κοιλάδα του ποταμού Γκάουγια. Είναι ίσως η πιο τουριστική πόλη της Λετονίας και συχνά αποκαλείται ως “Ελβετία της Λετονίας”, χάρη στις ομοιότητες που παρουσιάζει το τοπίο. Η πόλη λόγω της στρατηγικής της θέσης διέθετε τρία κάστρα, τα οποία χτίστηκαν όλα κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα και βρίσκονται σε κοντινή απόσταση το ένα από το άλλο. Σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής είναι το κάστρο Τουράιντα και το σπήλαιο Gutmanis, ένα μοναδικό ποτάμιο σπήλαιο που έχει συνδεθεί με πολλούς θρύλους. Στο Εθνικό Πάρκο που περιβάλλει τη Σιγκούλντα υπάρχει η δυνατότητα για άπειρα σπορ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Η πρόσβαση στη Σιγκούλντα είναι πολύ εύκολη, με τρένα και λεωφορεία να αναχωρούν κάθε ώρα από τη Ρίγα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου