Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΚΟΥΖΙΝΑ



Η ολλανδική κουζίνα χαρακτηρίζεται από την κατανάλωση μεγάλου ποσού ψωμιού και πατατών. Τα ανοικτά σάντουιτς και beschuit (ένας διπλός που ψήνεται γύρω από τον άσπρο δίσκο ψωμιού) τρώγονται για το πρόγευμα με τα διαφορετικά αλμυρά και γλυκά καλύμματα. Θ*δε Ruyter είναι παραδοσιακό διακοσμητής ψωμιού ` της Ολλανδίας "και έχει κάνει πολλά ολλανδικά παιδιά τον καλύτερο φίλο του με την παροχή μιας σειράς της σοκολάτας και των με βάση τη ζάχαρη καλυμμάτων για τον πίνακα προγευμάτων και μεσημεριανού γεύματος. Οι περισσότεροι γονείς προάγουν τα αλμυρά καλύμματα για τα καθημερινά σάντουιτς των παιδιών τους και μια σειρά των τυριών είναι διαθέσιμη. Οι περισσότερες πόλεις στα δυτικά μέρη της Ολλανδίας έχουν τα τυριά τους, όποιοι είναι μόνο ασθενώς διακριτοί από την προτίμηση, ακόμα φανείτε διαφορετικός από το εξωτερικό. Το γάλα είναι πιωμένο σε μεγάλες ποσότητες στον ολλανδικό πίνακα προγευμάτων και μεσημεριανού γεύματος, καφές που διατηρείται για το ` koffie tijd "σε δέκα η ώρα το πρωί για να αρχίσει με. Το ολλανδικό greediness που οδηγείται στον τυποποιημένο κανόνα μόνο ενός μπισκότου σε κάθε φλυτζάνι του καφέ και αυτού είναι μια αληθινά λυπημένη ιστορική ανάπτυξη, ο λόγος του που βρίσκεται στην εμπόριο-νοοτροπία και την προτεσταντική ανατροφή. Είναι απίστευτο ότι οι Ολλανδοί έχουν μια τέτοια προσφορά των ειδών Al των μπισκότων, πολλοί από τους που γεμίζουν με το αμυγδαλωτό. Το παραδοσιακό και βαρύτερο πρόχειρο φαγητό καφέ είναι ` koek "καλύτερα γνωστό ως μελόψωμο. Το μεσημεριανό γεύμα είναι μια επανάληψη του προγεύματος πραγματικά, μόνο μερικές φορές βελτιωμένος από την προσθήκη μιας ομελέτας ή, καλύτερα ακόμη και μια ρέγγα. Οι ολλανδικές ρέγγες είναι κατά πολύ το καλύτερο στον κόσμο και πωλούνται παραδοσιακά σε κάθε streetcorner στις μεγαλύτερες πόλεις ή στις αγορές ψαριών οπουδήποτε αλλού. Η ρέγγα είναι ο πιό έξοχος Ολλανδός μεταχειρίζεται και μπορεί ναφαγωθεί στο σκοτεινό κολλώδες ryebread (που είναι πραγματικά μαύρο και σχεδόν γλυκό) ή στον προμηθευτή σε ένα χαρακτηριστικά ολλανδικό άσπρο ` bolletje "(ένας μαλακός βασισμένος στο γάλα ρόλος). Ο παραδοσιακότερος τρόπος μια ρέγγα εν τούτοις

το κρατά στην ουρά του και το καταβροχθίζει από την επικεφαλής πλευρά (που έχει βγαλθεί). Τα συχνά ακατέργαστα κρεμμύδια τρώγονται με τις ρέγγες. Σε τρεις η ώρα το απόγευμα είναι teatime, αν και συχνά ο καφές είναι πιωμένος αυτή τη στιγμή της ημέρας. Παραδοσιακά στις περισσότερες οικογένειες, το γεύμα εξυπηρετείται σε περίπου 6 η ώρα, αλλά όσο υψηλότερη η κοινωνική τάξη, ο πιό πρόσφατος τρώει. Παραδοσιακά, βρασμένες πατάτες, ένα βρασμένο λαχανικό, ένα μαγειρευμένο κρέας συμπεριλαμβανομένου jus και κρύα ή θερμά εξυπηρετούμενα μαγειρευμένα φρούτα αποτελεί ένα ολλανδικό γεύμα. Σήμερα οι όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να μαγειρεψουν τα ξένα πιάτα και το παραδοσιακό ολλανδικό γεύμα επομένως συνδέεται με τα καπνισμένα σπίτια γήρατος λάχανων. Οι Ολλανδοί πιθανώς πάντα είναι ανοικτοί στις ξένες επιρροές στην κουζίνα τους και από το 16$ο αιώνα και μετά όλα τα είδη των καρυκευμάτων και των ουσιών τροφίμων από όλο τον κόσμο εισήχθησαν στις ολλανδικές κουζίνες. Μερικά χαρακτηριστικά ολλανδικά πιάτα wintertime, για ποια ολλανδική κουζίνα είναι πιθανώς ο διασημότερος, sont le peasoup et le hutspot (une veuve des envahisseurs espagnols qui à gauche un pot avec le hutspot sur l'extérieur du feu la ville assiégée de Leyde en 1683 quand l'eau s'est levée à leurs dents et a été faite de carottes, πατάτες και κρεμμύδια). Αλλα winterdishes συνδέονται με τους χειμερινούς εορτασμούς όπως το ST Nicolaas στο βράδυ του 5$ου του Δεκεμβρίου. Ο Αγιος Βασίλης οδηγά τα ολλανδικά roofes με το άσπρο άλογό του και οι μαύροι αρωγοί του (zwarte) που φέρνουν (gingernuts με μια κανέλα και ένα πιπέρι, τα γαρίφαλα και το μίγμα μοσχοκάρυδου των καρυκευμάτων αντί της πιπερόριζας) με τους στο βαρύ σύνολο τσαντών παρουσιάζουν. Ο Αγιος Βασίλης φέρνει επίσης τις επιστολές σοκολάτας και κάθε ολλανδικό παιδί παίρνει την πρώτη επιστολή του ονόματός του/της φιαγμένου από σοκολάτα. Στα νέα έτη τα ολλανδικά σπίτια παραμονής παίρνουν δύσοσμα καυτά βαθιά παχιά fryers σωληνώσεων στα οποία παίρνει τηγανισμένος. Ces boules de pâte de levure ont rempli de fruits de glacé, τα κομμάτια του μήλου και των σταφίδων και των σουλτανών είναι η απόλαυση γιατί το βράδυ επόμενο έρχεται και εξυπηρετείται με τη ζάχαρη τήξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου