Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
Oulanka National Park and Lemmenjoki National Park

Βρίσκεται στην περιοχή των δήμων Ινάρι και Kittilä στο βόρειο μέρος της Φινλανδίας. Ιδρύθηκε το 1956 και από τότε έχει επεκταθεί δύο φορές. Η συνολική έκτασή της είναι 2,850 τετραγωνικά χιλιόμετρα καθιστώντας το, το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Φινλανδίας και μία από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη. Το πάρκο ονομάζεται έτσι από το ποταμό Lemmenjoki, ένα 80 χιλιομέτρων μακρύ ποτάμι. Το πάρκο εν μέρει συνορεύει με το Anarjóhka εθνικό πάρκο Øvre στη Νορβηγία.
Seurasaari 
Το Seurasaari είναι ένα νησί και μια συνοικία του Ελσίνκι στην Φινλανδία,είναι γνωστή κυρίως ως τη θέση του Μουσείου Open-Air Seurasaari, που αποτελείται από παλιά, ξύλινα κτίρια κυρίως από μεταφέρθηκαν αλλού στη Φινλανδία και τοποθετείται στο πυκνό δάσος του νησιού.
Κάθε καλοκαίρι, πολλοί Helsinkians έρχονται στο Seurasaari να απολαύουν την υπαίθρο και την χαλαρωτική ατμόσφαιρα υπαίθριων δραστηριοτήτων. Παρά τους επισκέπτες, το νησί διαθέτει μια ποικιλία από άγρια ζώα, κυρίως πουλιά, αλλά επίσης υπάρχουν κόκκινοι σκίουροι και λαγοί.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου