Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει γεννήσει περισσότερο σημαντικό αθλητισμό από οποιαδήποτε  χώρα συμπεριλαμβανομένου: Ποδόσφαιρο , αντισφαίριση, κολοκύνθη, γκολφ, εγκιβωτισμός, ράγκμπι , γρύλος, σνούκερ, μπιλιάρδο, μπάντμιντον και κατσάρωμα. Έχει διαδραματίσει επίσης έναν βασικό ρόλο στην ανάπτυξη του αθλητισμού όπως εγκιβωτισμός και Φόρμουλα 1.

Ποδόσφαιρο
Η Πρέμιερ Λιγκ είναι η κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαιρικού συστήματος. Αποτελείται από 20 επαγγελματικές ομάδες και ο νικητής σύλλογος θεωρείται πρωταθλητής της Αγγλίας. Η Πρέμιερ Λιγκ ιδρύθηκε στις 20 Φεβρουαρίου 1992 και αντικατέστησε την παλιά πρώτη κατηγορία που υπήρχε από το 1888. Θεωρείται ανεξάρτητη από τις υπόλοιπες κατηγορίες του αγγλικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.
Τσέλσι
Η Τσέλσι είναι αγγλικός ποδοσφαιρικός σύλλογος που εδρεύει στο Λονδίνο. Ιδρύθηκε το 1905 και από τότε χρησιμοποιεί ως έδρα το Στάμφορντ Μπριτζ που βρίσκεται στο Φούλαμ του δυτικού Λονδίνου.

Λίβερπουλ
Η Λίβερπουλ Φ.Κ. ή απλά Λίβερπουλ, είναι επαγγελματική ποδοσφαιρική ομάδα με έδρα την πόλη του Λίβερπουλ. Αγωνίζεται στην Πρέμιερ Λιγκ της Αγγλίας και είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους ποδοσφαιρικούς συλλόγους της χώρας. Έχει κερδίσει 18 φορές το πρωτάθλημα Αγγλίας, 7 φορές το Κύπελλο Αγγλίας, 5 φορές το Τσάμπιονς Λιγκ και 3 φορές το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.




Άρσεναλ
Η Άρσεναλ είναι ένας από τους πιο γνωστούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους στην Αγγλία. Η έδρα της είναι στην περιοχή Holloway στο Βόρειο Λονδίνο.





Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μία από τις πιο ιστορικές ποδοσφαιρικές ομάδες της Αγγλίας. Η έδρα της είναι το Ολντ Τράφορντ, στην πόλη του Μάντσεστερ. Έχει κατακτήσει 19 φορές το Αγγλικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, 11 φορές το Κύπελλο Αγγλίας και 3 φορές το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι παίκτες της χαρακτηρίζονται και ως Κόκκινοι Διάβολοι.





Αντισφαίρηση
Το τουρνουά του Ουίμπλεντον γνωστό και ως Γουίμπλεντον είναι το παλαιότερο πρωτάθλημα στην αντισφαίριση και το πιο γνωστό. Ξεκινάει στο τέλος Ιουνίου και ολοκληρώνεται ως τον Ιούλιο. Η διοργάνωση λαμβάνει χώρα στις εγκαταστάσεις του All England Lawn Tennis and Croquet Clubστο Ουίμπλεντον της Αγγλίας. Το τουρνουά αντισφαίρισης του Ουίμπλεντον αποτελεί ένα από τα 4 Γκραν Σλαμ.





Γρύλος
Γρύλος εφευρέθηκε στην Αγγλία και θεωρείται ως εθνικός θερινός αγώνας της Αγγλίας. Είναι με κανένα τρόπο ίσο με το ποδόσφαιρο στη χρηματοδότηση, συμμετοχή ή κάλυψη, αλλά έχει μια μεγάλη ακτινοβολία εν τούτοις. Είναι πιθανώς ο δεύτερος ευρύτατα καλυμμένος αθλητισμός, και οι τύχες της ομάδας της Αγγλίας ακολουθούνται στενά από πολλούς ανθρώπους που δεν παρευρίσκονται ποτέ σε ένα ζωντανό παιχνίδι.

Πηγή: wikipedia.org 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου