Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ




8 δημοφιλέστερες πόλεις:

1. Βερολίνο με 3.459.218 κάτοικους

2. Αμβούργο με 1.786.278 κάτοικους

3. Μόναχο με 1.330.440 κάτοικους

4. Κολωνία με 998.105 κάτοικους

5. Φρανκφούρτη με 671.927 κάτοικους

6. Στουτγκάρδη με 601.646 κάτοικους

7. Ντίσελντορφ με 586.217 κάτοικους

8. Ντόρτμουντ με 581.308 κάτοικους



Βερολίνο
       















Το Βερολίνο (γερμ. Berlin) είναι η πρωτεύουσα και εκτός αυτού η μεγαλύτερη σε έκταση και πληθυσμό πόλη της Γερμανίας. Ως προς τον πληθυσμό είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης η πόλη του Βερολίνου αποτελεί και κρατίδιο της γερμανικής ομοσπονδίας. Η πόλη αποτελεί σημαντικό κόμβο συγκοινωνιών όπως και οικονομικό και πολιτισμικό κέντρο με πολυάριθμα πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα, θέατρα, μουσεία και αρχιτεκτονικά μνημεία. Σήμερα στο Βερολίνο ζουν περίπου 3,4 εκατομμύρια άνθρωποι. Στα μέσα του 17ου αιώνα το Βερολίνο ήταν αραιοκατοικημένο, κάτι που οφειλόταν στον τριακονταετή πόλεμο..


 












Το Βερολίνο βρίσκεται στην ανατολική περιοχή της Γερμανίας, περίπου 70 χλμ. από τα σύνορα με την Πολωνία, σε εκτάσεις με επίπεδα υδατοφόρα εδάφη. Η αρχαία κοιλάδα Βερολίνου Βαρσοβίας, ανάμεσα στα υψίπεδα του Μπάρνιμ στο βορρά και τα υψίπεδα του Τέλτοβ στο νότο, σχηματίστηκε από την απορροή παγετώνων κατά το τέλος της τελευταίας παγετωνικής περιόδου.




ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ













· Νήσος των μουσείων (Museumsinsel)

· Πότσδαμ, βασιλική πόλη με τα θερινά ανάκτορα

· Ράιχσταγκ, το κτίριο του γερμανικού κοινοβουλίου σήμερα Bundestag

· Φέρνζετουρμ, ο πύργος της τηλεοράσεως

· H Kaiser Wilhelm Gedächtniskirche στη λεωφόρο Κούρφιρστενταμ

· Πύλη του Βανδεμβούργου (Brandenburger Tor).


ΜΟΝΑΧΟ



Το Μόναχο (γερμ. München) είναι πόλη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας και πρωτεύουσα του ομόσπονδου κράτους της Βαυαρίας. Είναι χτισμένη στις όχθες του Ίζαρ, ενός από τους μεγαλύτερους παραποτάμους του επάνω ρου τουΔούναβη. Μετά το Βερολίνο και το Αμβούργο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας σε πληθυσμό και αποτελεί σημαντικό κόμβο συγκοινωνιών, οδικών, σιδηροδρομικών και εναέριων μεταφορών. Είναι επίσης φημισμένο ευρωπαϊκό εμπορικό κέντρο, καθώς και μεγάλο βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο, με τα δύο καλύτερα και πιο φημισμένα πανεπιστήμια της Γερμανίας, το Πανεπιστήμιο του Μονάχου και το Πολυτεχνείο του Μονάχου,μουσεία και άλλα πολλά ανώτερα καλλιτεχνικά ιδρύματα.
















ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Το Μόναχο είναι ένας δημοφιλής τόπος προορισμού τουριστών και έχει περιγραφεί ως "μυστική πρωτεύουσα" της Γερμανίας. Η πόλη είναι χωρισμένη σε 12 διαμερίσματα. Η Παλαιά Πόλη (Altstadt) περιβάλλεται από τον Άλτστατρινγκ, δηλαδή τον οδικό δακτύλιο της πόλης, ενώ ευρύτερη περιοχή περικλείει ο Μίτλερερ Ρινγκ, δηλαδή ο ενδιάμεσος οδικός δακτύλιος. Η μετάβαση στην ευρύτερη περιφέρεια της πόλης γίνεται με τον προαστιακό σιδηρόδρομο, γνωστό ως S-Bahn. Σε απόσταση 30 χλμ. βρίσκεται το αεροδρόμιο του Μονάχου, το Διεθνές Αεροδρόμιο Φραντς-Γιόζεφ-Στράους.


Στο κέντρο του Μονάχου οι αρχιτεκτονικοί ρυθμοί εναλλάσσονται, ενώ παράλληλα η καθεμιά από τις πέντε περιοχές του χαρακτηρίζεται από τη δική της ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Στη Μαρίενπλατς και την Παλαιά Πόλη έχουν αφήσει τα αποτυπώματά τους οι αρχιτεκτονικοί ρυθμοί του παρελθόντος. Αυτό είναι το κυρίως ιστορικό κέντρο της πόλης και η κατεξοχήν τουριστική περιοχή της. Κατά μήκος του ποταμού Ίζαρ, εκτεταμένες πράσινες εκτάσεις πλαισιώνονται από τις μεγάλες λεωφόρους και τις αστικές ζώνες που δημιουργήθηκαν τον 19ο αιώνα. Οι μεγάλες λεωφόροι Ludwigstrasse/Leopoldstrasse χαρακτηρίζουν το βόρειο τμήμα της πόλης, όπου βρίσκονται οι γραφικές περιοχλες του Σβάμπινγκ και του Αγγλικού Κήπου. Το Μάξφορστατ, στα βορειοανατολικά, φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, μουσεία και πινακοθήκες.






Άλλα αξιοθέατα



·

Άζαμκινχε

· Νέο Δημαρχείο (Neues Rathaus)

· Königsplatz

· Frauenkirche

· Olympiapark

· Englischer Garten

· Schloss Nymphenburg

· Residenz

· Allianz Arena


ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ




Η Φραγκφούρτη είναι γνωστή για τους ουρανοξύστες της και είναι η μόνη ευρωπαϊκή πόλη που επιτρέπει να κτιστούν ουρανοξύστες μέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Μαζί με το Παρίσι, το Λονδίνο, την Κωνσταντινούπολη και την Μαδρίτη είναι, επίσης, μια από τις λίγες ευρωπαϊκές πόλεις που διαθέτει σημαντικό αριθμό ουρανοξυστών.

Είναι το σημαντικότερο οικονομικό κέντρο της Γερμανίας αλλά και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, καθώς είναι η έδρα του Γερμανικού Χρηματιστηρίου (Deutsche Börse AG), της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πολλών τραπεζών, όπως η Ντόιτσε Μπανκ και η Κομέρτσμπανκ.

 







Αξιοθέατα
















Είναι πολύ εύκολο να επισκεφθεί κανείς τα αξιοθέατα με τα πόδια. Σε ακτίνα 1,5 χλμ βρίσκονται πολλά από τα πιο σημαντικά. Η εμπορική οδός με τα μεγάλα καταστήματα είναι η Zeil. Αρχίζει στη Hauptwache και τελειώνει στην Konstablerwache. Επί τις οδού είναι τα εμπορικά κέντρα Zeilgalerie (με πλατφόρμα επισκεπτών στην ταράτσα) και MyZeil (σχεδιασμένο από τον Ιταλό σταρ αρχιτέκτονα Massimiliano Fuksas). Μια άλλη εμπορική οδός είναι η πολυτελής Goethestraße κοντά στην Παλαιά Όπερα.· Καθεδρικός ναός (Dom) 

· Δημαρχείο (Römer)

· Παλαιά Όπερα (Alte Oper)

· Σπίτι του Γκαίτε (Goethehaus)

· Ναός του Αγίου Παύλου (Paulskirche)

· Ζωολογικός κήπος

· Πάλμενγκαρτεν (Βοτανικός Κήπος)
 










·
Μουσείο Εφαρμοσμένης Τέχνης (Museum für Angewandte Kunst)

· Γερμανικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής (Deutsches Architekturmuseum)

· Γερμανικό Μουσείο Κινηματογράφου (Deutsches Filmmuseum)

· Δημοτικό Ινστιτούτο Τέχνης (Städelsches Kunstinstitut)

· Μουσείο Αρχαίας Γλυπτικής - Liebighaus

· Μουσείο Τηλεπικοινωνιών (Museum für Telekommunikation)

· Μουσείο Παγκόσμιων Πολιτισμών (Museum der Weltkulturen)

 














ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ



Το όνομα της πόλης προέρχεται από τον ποταμό Ντίσελ, ο οποίος διασχίζει την πόλη. Στην ακριβή μετάφραση από τα γερμανικά στα ελληνικά το"Ντίσελντορφ" σημαίνει "χωριό του Ντίσελ". Είναι ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά, αλλά επίσης και οικονομικά και διοικητικά κέντρα του κρατιδίου. Αρκετή σπουδαιότητα έχει επίσης η εμπορική δραστηριότητα του Ντίσελντορφ, το λιμάνι του οποίου στο Ρήνο, προσιτό και για ωκεανοπόρα πλοία, αποτελεί διέξοδο για τα γεωργικά προϊόντα και τα μεταλλεύματα της κοιλάδας του Βούπερ.





   
    Το Ντίσελντορφ είναι μετά την Κολωνία η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας-Ρηνανίας Βεστφαλίας. Το μεγαλύτερο μέρος του Ντίσελντορφ βρίσκεται στην ανατολική όχθη του Ρήνου. Χτίστηκε στο σημείο όπου ο ποταμός Ντίσελ χύνεται στον Ρήνο. Βρίσκεται νοτιοδυτικά της κοιλάδας του Ρουρ και το υψηλότερο σημείο στο ανατολικό τμήμα της πόλης βρίσκεται σε υψόμετρο 165 μ άνω της θάλασσας.


ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ
 

                                               








Η πόλη διαθέτει μουσεία μεγάλου ενδιαφέροντος, περίφημα πνευματικά ιδρύματα όπως την Ακαδημία Καλών Τεχνών και λαμπρά κτίρια (που αποκαταστάθηκαν γενικά μετά τον πόλεμο), ανάμεσα στα οποία το σπίτι που γεννήθηκε ο Χάινριχ Χάινε, ο γοτθικός ναός του Αγίου Λαμβέρτου και το δημαρχείο του 16ου αιώνα.



 




1. Cologne Cathedral

2. Neuschwanstein Castle (Schwangau)

3. Church of Our Lady (Dresden)

4. Brandenburg Gate (Berlin)

5. Hamburg Port

6. Sanssouci Castle (Potsdam)

7. Berlin

8. Monument of the Battle of the Nations (Leipzig)

9. Television Tower (Berlin)

10. Suspended Railway (Wuppertal)




ΠΗΓΕΣ: wikipedia.org, apn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου