Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

ΚΟΥΖΙΝΑ

Το αγαπημένο φαγητό των Εσθονών στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι ψητό χοιρινό, μαύρη αιματιά (αλλαντικά από έντερο του χοίρου) και το σουκρούτ, ξινολάχανο δηλαδή. Ενώ το παραδοσιακό γλύκισμα είναι τα ανθρωπάκια φτιαγμένα από μελόψωμο (ψωμί με μπαχαρικά) και πασπαλισμένα με ζάχαρη .Αγαπάνε το μαύρο ψωμί που ο τρόπος ψησίματος είναι παράδοση εκατοντάδων χρονών. Μερικά άλλα από τα παραδοσιακά πιάτα είναι το μαριναρισμένο χέλι,λουκάνικα από αίμα χοίρου και το χοιρινό με ξινολάχανο


Μαριναρισμένο Χέλι                                       Σουκρούτ
Μαύρο Ψωμί
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου