Borscht |
Η γνωστή ουκρανική σούπα Borscht τρώγεται κρύα ή ζεστή. Αποτελείται από
λαχανικά όπως τομάτα, παντζάρια, καρότα, σπανάκι και κρέας συνήθως βοδινό.
holubtsi |
Varenyky |
Το holubtsi είναι ένα είδος λαχανοντολμά, ενώ τα μαλακά
ζυμαρένια Varenyky γεμίζονται με ό,τι μπορείτε να
φανταστείτε – από πατάτες, κρέας και τυρί μέχρι κεράσια και βατόμουρα. Τέλος, το salo είναι ένα spread από χοιρινό λαρδί, το οποίο
αλείφεται στο ψωμί αντί για βούτυρο.
ΕΠΙΔΟΡΠΙΑ
Kutia - παραδοσιακό πιάτο
Χριστουγέννων, φτιαγμένο από σπόρους παπαρουνών, σίτο, καρύδια και
λιχουδιές.
ΠΟΤΑ
Η Χορίλκα
είναι η παραδοσιακή βότκα της χώρας. Το όνομα της σημαίνει νερό που καίει και
παράγεται από στάρι ή πατάτες. Για διαφορετική γεύση μπορούν να προστεθούν
βότανα και μπαχαρικά.
ΠΗΓΕΣ: myrecipes.com,ua.all.biz,blog.friendseat.com
,stlukeukrainianorthodox.org,top-10.lviv.ua,travelersx.blogspot.gr,wikipedia.org
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου